Hydraulslangar till roboten A2?

Här diskuterar vi vår kusin Audi A2 1.2 TDI (3L)
Post Reply
User avatar

Topic author
L3upo
Verkstadschef
Posts: 2522
Joined: 27 Nov 2014 20:46
Stad:: Vikingstad
Bil: A2+A2+A2+A2+3L+3L
Has thanked: 211 times
Been thanked: 256 times

Hydraulslangar till roboten A2?

Post by L3upo » 09 Feb 2020 18:19

Det som började som en kopplingsreparation har levlat upp till en lite större översyn.
Roboten var lite ledsen och behöver lite kärlek.

De glappande armarna gick att dra fast, den behöver nya kulor och hundben men det jobbigaste är nog hydraulslangarna.
Roboten har drällt rätt mycket olja omkring sig och det verkar komma från slanganslutningarna.

Dessvärre räcker inte o-ringsbyte, övre slangen ser ut så här:
20200209_172903.jpg
20200209_172903.jpg (172.04 KiB) Viewed 70 times
Skapligt deformerad alltså. Det är oklart om hålet är skadat men det ser runt ut och liknar det andra så jag provar nog med en annan slang.
Den nedre (blåa nipplar) ser OK ut och känns tight.

Då återstår frågan; finns det mer än en variant av slangar till A2?
Den jag behöver ser ut så här:
20200209_172839.jpg
20200209_172839.jpg (166.1 KiB) Viewed 70 times
Ca 38 cm lång och såvitt jag kan hitta borde den ha artikelnummer 085 142 418 B

Det som förbryllar mig är att jag hade en gammal utbytt robot liggande från en annan A2 och den hade mycket längre slangar.
Det kan ju bero på att han köpt en robot från en 3L och flyttat dom slangarna till gamla roboten.
I katalogen tycks det finnas en brytpunkt vid 8Z-4-150000 men det kanske bara handlar om en hållare, lite oklart där.

De pressade kragarna på slangdelen är märkt med 085 142 413 B vilket inte verkar finnas som reservdel men det kanske är själva nipplarna?

Någon som kan reda ut detta? Finns det mer än en variant på slangarna?

User avatar

Topic author
L3upo
Verkstadschef
Posts: 2522
Joined: 27 Nov 2014 20:46
Stad:: Vikingstad
Bil: A2+A2+A2+A2+3L+3L
Has thanked: 211 times
Been thanked: 256 times

Re: Hydraulslangar till roboten A2?

Post by L3upo » 09 Feb 2020 20:38

Det dök upp en lösning från sidan i form av ett tips att använda de längre Luposlangarna även på A2, sådana har jag liggande.
Då sägs påfrestningarna på anslutningarna bli mindre så jag får prova det och se om det blir tätt.

User avatar

lupobupo
Verkstadschef
Posts: 2778
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 4st Lupo 3l + 4st a2
Has thanked: 150 times
Been thanked: 382 times

Re: Hydraulslangar till roboten A2?

Post by lupobupo » 10 Feb 2020 04:01

L3upo wrote:
09 Feb 2020 20:38
Det dök upp en lösning från sidan i form av ett tips att använda de längre Luposlangarna även på A2, sådana har jag liggande.
Då sägs påfrestningarna på anslutningarna bli mindre så jag får prova det och se om det blir tätt.
Har du möjlighet att plocka fram en länk till det tipset? Jag har inget minne av att jag läst det, och mina sökskills verkar inte duga denna gången.
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!

User avatar

Topic author
L3upo
Verkstadschef
Posts: 2522
Joined: 27 Nov 2014 20:46
Stad:: Vikingstad
Bil: A2+A2+A2+A2+3L+3L
Has thanked: 211 times
Been thanked: 256 times

Re: Hydraulslangar till roboten A2?

Post by L3upo » 10 Feb 2020 06:20

lupobupo wrote:
10 Feb 2020 04:01
L3upo wrote:
09 Feb 2020 20:38
Det dök upp en lösning från sidan i form av ett tips att använda de längre Luposlangarna även på A2, sådana har jag liggande.
Då sägs påfrestningarna på anslutningarna bli mindre så jag får prova det och se om det blir tätt.
Har du möjlighet att plocka fram en länk till det tipset? Jag har inget minne av att jag läst det, och mina sökskills verkar inte duga denna gången.
Det kom från en ort i Sjöbo kommun... Jag skrev det här för att det skulle bli sökbart nästa gång. ;)
Förhoppningsvis ihop med en lyckosam uppföljning.

Post Reply