Spridare?

Här diskuterar vi Lupo 3Ls fel och lösningar.
User avatar

lupobupo
Verkstadschef
Posts: 2672
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 4st Lupo 3l + 5st a2
Has thanked: 136 times
Been thanked: 341 times

Re: Spridare?

Post by lupobupo » 09 Apr 2019 11:54

Nikel wrote:
09 Apr 2019 07:50
35 000 mil och bytt tätningar flera gånger?
Min gula har gått 36500 och aldrig bytt några tätningar.


Är det så varierande kvalitet på dom.
De brukar ge sig första gången någonstans runt 18000-30000mil. Är du säker på att ingen bytt tidigare på din?
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!


Nikel
Skruvkunnig
Posts: 486
Joined: 14 Sep 2015 03:06
Stad:: Dingle
Bil: SVARTALF. RIP PLUTO
Has thanked: 9 times
Been thanked: 33 times

Re: Spridare?

Post by Nikel » 10 Apr 2019 19:33

lupobupo wrote:
09 Apr 2019 11:54
Nikel wrote:
09 Apr 2019 07:50
35 000 mil och bytt tätningar flera gånger?
Min gula har gått 36500 och aldrig bytt några tätningar.


Är det så varierande kvalitet på dom.
De brukar ge sig första gången någonstans runt 18000-30000mil. Är du säker på att ingen bytt tidigare på din?
Tror du någon bytt något på min bil innan jag köpte den. :lol:

Det satt ju en vvs balofix på tryckröret som hindrade för högt laddtryck.

User avatar

lupobupo
Verkstadschef
Posts: 2672
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 4st Lupo 3l + 5st a2
Has thanked: 136 times
Been thanked: 341 times

Re: Spridare?

Post by lupobupo » 11 Apr 2019 01:33

Nikel wrote:
10 Apr 2019 19:33
Tror du någon bytt något på min bil innan jag köpte den. :lol:

Det satt ju en vvs balofix på tryckröret som hindrade för högt laddtryck.
Ja det tror jag. Skulle inte förvåna mig om hela motorn är plockad ifrån någon annan bil :)
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!


Nikel
Skruvkunnig
Posts: 486
Joined: 14 Sep 2015 03:06
Stad:: Dingle
Bil: SVARTALF. RIP PLUTO
Has thanked: 9 times
Been thanked: 33 times

Re: Spridare?

Post by Nikel » 11 Apr 2019 07:30

lupobupo wrote:
11 Apr 2019 01:33
Nikel wrote:
10 Apr 2019 19:33
Tror du någon bytt något på min bil innan jag köpte den. :lol:

Det satt ju en vvs balofix på tryckröret som hindrade för högt laddtryck.
Ja det tror jag. Skulle inte förvåna mig om hela motorn är plockad ifrån någon annan bil :)
:lol:
Nä, det hade inte förvånat mig heller.


Topic author
XT Claes
Oljenisse
Posts: 115
Joined: 08 Jan 2015 20:34
Stad:: Habo
Bil: Audi A2 1,2TDI
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Re: Spridare?

Post by XT Claes » 16 Apr 2019 09:42

Har nu bytt tätningarna igen,
Nu går bilen och jag har kollat värdena på spridarna
När bilen är varm
Första bilden är tomgång,
Andra bilden under belastning

Kan det va normalt att värdena ändras på detta viset?
Attachments
6B18364A-74C3-4994-87AD-7959DC91FCB9.jpeg
6B18364A-74C3-4994-87AD-7959DC91FCB9.jpeg (780.16 KiB) Viewed 285 times
D54219B5-9CDB-42DC-80FD-1714D38A6B45.jpeg
D54219B5-9CDB-42DC-80FD-1714D38A6B45.jpeg (831.58 KiB) Viewed 285 times

User avatar

lupobupo
Verkstadschef
Posts: 2672
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 4st Lupo 3l + 5st a2
Has thanked: 136 times
Been thanked: 341 times

Re: Spridare?

Post by lupobupo » 16 Apr 2019 10:48

Cylinder 3 verkar inte må helt 100% (antagligen ger den spridaren inte tilräcklig mängd). Synd att du inte flyttade ordningen på spridarna, så du kunde se om felet följde med spridaren eller stannade på samma cylinder.
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!


Topic author
XT Claes
Oljenisse
Posts: 115
Joined: 08 Jan 2015 20:34
Stad:: Habo
Bil: Audi A2 1,2TDI
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Re: Spridare?

Post by XT Claes » 16 Apr 2019 11:09

Ja, klart jag skulle gjort, men det tänkte jag ju inte på då😞

Post Reply