ISO-adapter Audi A2

Har du installerat en ny stereo, lampor, en "måste ha -mojäng" eller annat kul, skriv om det här!
Post Reply
User avatar

Topic author
L3upo
Verkstadschef
Posts: 1854
Joined: 27 Nov 2014 20:46
Stad:: Vikingstad
Bil: A2+A2+A2+3L+3L=lycka
Has thanked: 141 times
Been thanked: 162 times

ISO-adapter Audi A2

Post by L3upo » 26 Mar 2018 13:13

En av mina A2:or skall eventuellt få en modern speldosa med telefon o s v. Det är inget fel på originalljudet men jag vill göra telefonkiosk av krabaten och har passande grejor liggande.

Hur mycket plug&play kan man räkna med för ISO-adapters? Det är ju lite udda med framhögtalarna via ISO B och bakre som låg nivå via ISO C.
Jag behåller gärna originalhögtaleriet i övrigt.

Tips på passande ISO-adapter?

User avatar

Topic author
L3upo
Verkstadschef
Posts: 1854
Joined: 27 Nov 2014 20:46
Stad:: Vikingstad
Bil: A2+A2+A2+3L+3L=lycka
Has thanked: 141 times
Been thanked: 162 times

Re: ISO-adapter Audi A2

Post by L3upo » 26 Mar 2018 14:29

Snubblade över denna
https://www.amazon.co.uk/gp/offer-listi ... dition=all

Lite mycket peng för panget men onekligen lockande att behålla originalradion.

User avatar

irover
Hedersmedlem
Posts: 2066
Joined: 25 Nov 2014 22:04
Stad:: Lövestad
Bil: 2st 3L, 4st A2
Has thanked: 3 times
Been thanked: 124 times

Re: ISO-adapter Audi A2

Post by irover » 26 Mar 2018 14:56

---
Lägg ner Mekonomen. Och Atteviks.


mateks
Skruvkunnig
Posts: 273
Joined: 22 Jan 2016 23:13
Stad:: Uppsala
Bil: A2 3L
Has thanked: 19 times
Been thanked: 31 times

Re: ISO-adapter Audi A2

Post by mateks » 27 Aug 2018 00:17

Skaffade du någon sån L3upo? Spanade själv på den här https://www.ebay.com/itm/For-Audi-A2-Mu ... 2853859251

Det jag undrar är om man spela upp allt i bilens stereo som man kan på telefonen. Säg tex att man vill streama från Sveriges radio-appen eller youtube, går det? Eller måste det vara någon slags spellista från spotify eller liknande?

User avatar

Topic author
L3upo
Verkstadschef
Posts: 1854
Joined: 27 Nov 2014 20:46
Stad:: Vikingstad
Bil: A2+A2+A2+3L+3L=lycka
Has thanked: 141 times
Been thanked: 162 times

Re: ISO-adapter Audi A2

Post by L3upo » 27 Aug 2018 08:31

mateks wrote:
27 Aug 2018 00:17
Skaffade du någon sån L3upo? Spanade själv på den här https://www.ebay.com/itm/For-Audi-A2-Mu ... 2853859251

Det jag undrar är om man spela upp allt i bilens stereo som man kan på telefonen. Säg tex att man vill streama från Sveriges radio-appen eller youtube, går det? Eller måste det vara någon slags spellista från spotify eller liknande?
Nej, det blev inte just en sådan lösning i just den bilen, jag har fem olika lösningar i lika många snålisar... :)

Dock är det så att blåtandsprofilen i luren använder två kategorier (profiler), medialjud och samtalsljud.
Det spelar ingen roll vad det är för app, allt ljud går via medialjudsprofilen förutom just telefonsamtal.

Jag är inte hundra på hur mikrofonljudet från skype-, WhatsApp-, eller videosamtal tas upp men risken är att det sker via mediaprofilen och då använder lurens egen mikrofon.


mateks
Skruvkunnig
Posts: 273
Joined: 22 Jan 2016 23:13
Stad:: Uppsala
Bil: A2 3L
Has thanked: 19 times
Been thanked: 31 times

Re: ISO-adapter Audi A2

Post by mateks » 27 Aug 2018 22:48

L3upo wrote:
27 Aug 2018 08:31
mateks wrote:
27 Aug 2018 00:17
Skaffade du någon sån L3upo? Spanade själv på den här https://www.ebay.com/itm/For-Audi-A2-Mu ... 2853859251

Det jag undrar är om man spela upp allt i bilens stereo som man kan på telefonen. Säg tex att man vill streama från Sveriges radio-appen eller youtube, går det? Eller måste det vara någon slags spellista från spotify eller liknande?
Nej, det blev inte just en sådan lösning i just den bilen, jag har fem olika lösningar i lika många snålisar... :)

Dock är det så att blåtandsprofilen i luren använder två kategorier (profiler), medialjud och samtalsljud.
Det spelar ingen roll vad det är för app, allt ljud går via medialjudsprofilen förutom just telefonsamtal.

Jag är inte hundra på hur mikrofonljudet från skype-, WhatsApp-, eller videosamtal tas upp men risken är att det sker via mediaprofilen och då använder lurens egen mikrofon.
Låter bra de. Beställde en liknande som den jag länkade till. Har saknat att kunna koppla upp telefonen och det är ju lite småfränt att göra det till old school kassett-radion. :)

Post Reply