Page 4 of 4

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Posted: 21 Sep 2017 22:12
by L3upo
Miki_s wrote:Vad är den här splinesen? :D
Hur går det? Har du kommit vidare?

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Posted: 22 Sep 2017 17:44
by Miki_s
Haha nej är påväg till Malmö för att köpa en till lupo :D

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Posted: 22 Sep 2017 18:01
by Cabbe
Varför blir man så här galen?? Lupo o A2 GALEN???? Har iofs bara två!!!

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Posted: 22 Sep 2017 18:14
by L3upo
Miki_s wrote:Haha nej är påväg till Malmö för att köpa en till lupo :D
Ska du köra den hem i kväll...?

Re: Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Posted: 15 May 2018 22:50
by Freeburner
Pdf för utskrift med lite förklaringar:
Personligen tycker jag att det är enklare att ha ett papper framför sig när man samtidigt glor i ljuslådan. :shock: ;)


Re: Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Posted: 16 May 2018 17:52
by borttagenanvändare-40184
Superbra dokument. Tack!

Re: Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Posted: 23 Jul 2018 09:20
by LLL
En fråga ang steg 1:
Ta bort kontakten från hydraulaggregatet.
Display nummer 2 från vänster skall visa mellan 1.8 och 2.0V (det är ett mått på hur spänd kopplinsvajern är, (ju lösare, desto högre spänning). Om man trampar på bromsen stiger spänningen till ca 3.8V.
Display nummer 3 från vänster visar spänningen i batteriet och skall vara minst 12V.
För mig är värdet konstant om jag bromsar eller ej, vad kan det beror på?

Re: Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Posted: 23 Jul 2018 16:03
by borttagenanvändare-40184
Ta inte av kontakten på hydraulaggregatet. Det står fel. Och se till att du ligger i tiptronic.

Re: Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Posted: 28 Sep 2019 11:27
by Glattnos
Jag köpte VCDS och försöker göra grundinställning av växellådan och kopplingen enligt instruktionen i första inlägget i denna tråd.
Det går bra ända fram till slutet där bilen ska justera dragläget i grupp 25. I ruta 3 börjar den på "5" och stegar ner till "3" när jag bromsar/släpper med ca 3 sek intervall, men längre än 3 kommer jag inte(ska ju enligt instruktionen gå ner till "0" innan det är klart).
Ruta 1 och 2 ligger båda runt 80% någonting(låg på 70% någonting innan jag började).

Jag läser felkoder i transmissionen men det finns inga står det. Har provat att göra hela grundinställningen två gånger men fastnade på "3" bromsningar/kryplägesjusteringar i slutet båda gångerna.

Vad kan det bero på?

Re: Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Posted: 28 Sep 2019 18:36
by Glattnos
Jag märkte att om jag släppte upp bromsen sakta så att bromsen låg på litegrann så gick grundinställningen igenom. Jag hade ju bilen upplyft utan hjul på så jag tänkte att kanske bara axlar och nav snurrar så lätt att den inte känner av ordentligt.
Men det gick igenom nu i alla fall och oj vilken skillnad i växling det blev :) Den har gått nästan 32 000mil utan justering och den gick ganska ryckigt innan men nu går den helt mjukt och fint :D

Dock startar den ändå inte i STOP-läge men jag får försöka lösa det senare.

Re: Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Posted: 28 Sep 2019 20:06
by L3upo
Glattnos wrote:
28 Sep 2019 18:36
Jag märkte att om jag släppte upp bromsen sakta så att bromsen låg på litegrann så gick grundinställningen igenom. Jag hade ju bilen upplyft utan hjul på så jag tänkte att kanske bara axlar och nav snurrar så lätt att den inte känner av ordentligt.
Men det gick igenom nu i alla fall och oj vilken skillnad i växling det blev :) Den har gått nästan 32 000mil utan justering och den gick ganska ryckigt innan men nu går den helt mjukt och fint :D

Dock startar den ändå inte i STOP-läge men jag får försöka lösa det senare.
Såg du om bromsljuset tändes vid alla de första försöken?

Re: Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Posted: 21 Nov 2021 08:37
by Jernberg
luzt wrote:
03 Dec 2014 21:31
Håll till godo!

Guiden
Hej.
Är det bara jag kan inte ladda hem guiden. Länken är ju sedan 2014 men kanske finns kvar i gömmorna hos någon? Skicka PM isf så kan jag svara med en mail. Tack på förhand.

Re: Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Posted: 21 Nov 2021 21:42
by lupobupo
Jernberg wrote:
21 Nov 2021 08:37
Hej.
Är det bara jag kan inte ladda hem guiden. Länken är ju sedan 2014 men kanske finns kvar i gömmorna hos någon? Skicka PM isf så kan jag svara med en mail. Tack på förhand.
Länken går direkt till forumet och fungerar för mig. Vad "händer" när det inte fungerar? Om denna är trasig så innebär det att det är risk för att nästan alla interna länkar är trasiga.

Här är inlägget som guiden länkar till: viewtopic.php?f=18&t=43&p=212

Re: Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Posted: 21 Nov 2021 22:40
by Jernberg
lupobupo wrote:
21 Nov 2021 21:42
Länken går direkt till forumet och fungerar för mig. Vad "händer" när det inte fungerar? Om denna är trasig så innebär det att det är risk för att nästan alla interna länkar är trasiga.

Här är inlägget som guiden länkar till: viewtopic.php?f=18&t=43&p=212
Hej
Tidigare idag när jag försökte ladda hem den fungerade den varken på telefonen (Android) eller från min stationära pc. Hände ingenting, inga felmeddelanden alls, det va som att trycka på en olinkad textsträng. Men nu fungerar det utan problem.