Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Dokumenterade guider om hur du gör både det ena och det andra.

Miki_s
Skruvmejselputsare
Posts: 18
Joined: 23 Jun 2016 13:22
Stad:: Tranås
Bil: Lupo 3l

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by Miki_s » 22 Aug 2017 21:51

Laddar upp ett par video på hur det ser ut hos mig, gissar på glapp i kullederna? Lyckas inte göra färdigt grundinställningen och bilen vill inte starta:/










Är väldigt trång tyvärr så kunde inte filma bättre:/

User avatar

lupobupo
Forumsorakel
Posts: 3245
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 5st Lupo 3l + 2st a2
Has thanked: 231 times
Been thanked: 471 times

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by lupobupo » 22 Aug 2017 23:10

Miki_s wrote:Laddar upp ett par video på hur det ser ut hos mig, gissar på glapp i kullederna? Lyckas inte göra färdigt grundinställningen och bilen vill inte starta:/










Är väldigt trång tyvärr så kunde inte filma bättre:/
Du måste hålla fast i stången för att kunna se om det är glapp i lederna
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!


Miki_s
Skruvmejselputsare
Posts: 18
Joined: 23 Jun 2016 13:22
Stad:: Tranås
Bil: Lupo 3l

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by Miki_s » 23 Aug 2017 06:58

Går inte se något på bilderna?:)
Attachments
IMG_2346.JPG
IMG_2346.JPG (1.9 MiB) Viewed 8406 times
IMG_2337.JPG
IMG_2337.JPG (2.03 MiB) Viewed 8406 times
IMG_2334.JPG
IMG_2334.JPG (1.8 MiB) Viewed 8406 times

User avatar

L3upo
Forumsorakel
Posts: 3425
Joined: 27 Nov 2014 20:46
Stad:: Vikingstad
Bil: 7 x A2+2 x 3L
Has thanked: 302 times
Been thanked: 357 times

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by L3upo » 23 Aug 2017 07:34

Glapp är lite knepigt att se på film men om det finns tryck i ackumulatorn (ev med tändningen är på) så skall övre armen vara ganska stum. Går den att vicka upp och ner så glappar den troligen på splinsen. Det finns en liten torx-skruv som kan gå att dra åt ytterligare om du har tur.

Jag jagade RTFM12 ganska länge på min ena Lupo och lyckades dra åt armarna ganska bra. Det var dock ett annat fel i slutänden.
Det finns även ett annat ställe det kan glappa och det är nere i koppen på växellådsaxeln under gummibälgen.

Det du letar efter är allt som gör att lägena för roboten inte är repeterbara eller att utslagen på rörelsen inte blir tillräckligt stor vilket detekteras av de två svarta lägesgivare. Jag har tyvärr inte tillfälle att svänga förbi denna veckan men annars har jag ju fungerande referensbilar vi kan jämföra med... ;)


Miki_s
Skruvmejselputsare
Posts: 18
Joined: 23 Jun 2016 13:22
Stad:: Tranås
Bil: Lupo 3l

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by Miki_s » 23 Aug 2017 11:33

Tack för svar!! Har för mig att jag kikat på övre armen och den verkar glappa. Ska se om det går att dra åt skruven:)

Mekar du nått på fritiden? Tyvärr så vet jag att verkstäderna inte alls är kunniga på lupo, tänkte om det är något du kan kika på om jag inte lyckas lösa själv, då du ändå bor 10 mil ifrån mig:) självklart mot betalning.

Men det finns inget sätt man kan nollställa grundinställningen så att säga? För nu startar inte ens bilen:/

User avatar

L3upo
Forumsorakel
Posts: 3425
Joined: 27 Nov 2014 20:46
Stad:: Vikingstad
Bil: 7 x A2+2 x 3L
Has thanked: 302 times
Been thanked: 357 times

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by L3upo » 23 Aug 2017 12:39

Miki_s wrote:Tack för svar!! Har för mig att jag kikat på övre armen och den verkar glappa. Ska se om det går att dra åt skruven:)

Mekar du nått på fritiden? Tyvärr så vet jag att verkstäderna inte alls är kunniga på lupo, tänkte om det är något du kan kika på om jag inte lyckas lösa själv, då du ändå bor 10 mil ifrån mig:) självklart mot betalning.

Men det finns inget sätt man kan nollställa grundinställningen så att säga? För nu startar inte ens bilen:/
Ok, jag tror att du just lärt dig Lupoidens fjärde budord, Gör alltid grundinställning där du kan lämna kvar bilen... ;)
Nej, det finns inget sätt att nollställa grundisen så nu är din enda väg framåt.

Skruvar gör jag ju en del, käkar man en massa mil med tre gamla supersnålisar så är det tyvärr obligatoriskt och mina bilar har besöksförbud i en radie på 200 meter från VW-verkstaden. Dock har jag väldigt sällan tid över att lägga på andras projekt även om det är nära.

Det jag kan bidra med är väl i så fall en fungerande bil att ställa bredvid för att jämföra glapp, mina Luposar står för övrigt i en annan kommun några mil närmare dig. :) Jag är dock hårt planerad de kommande veckorna så jag har tyvärr ingen möjlighet att komma förbi i närtid.


borttagenanvändare-40184
Hedersmedlem
Posts: 2978
Joined: 25 Nov 2014 22:04
Stad:: Borttagen användare
Bil: Borttagen användare
Has thanked: 5 times
Been thanked: 217 times

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by borttagenanvändare-40184 » 23 Aug 2017 22:34

Du kommer åt skruven underifrån med en lång torxbits ca 10-15 cm. Finns på feltema om du inte har.
---
Lägg ner Mekonomen. Och Atteviks. Och Autodoc.


Miki_s
Skruvmejselputsare
Posts: 18
Joined: 23 Jun 2016 13:22
Stad:: Tranås
Bil: Lupo 3l

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by Miki_s » 09 Sep 2017 19:19

Tja! Håller på och skruvar lite med roboten, men fattar inte vilken torxskruv som man ska dra åt för att den övre armen!!??

Någon som har bild eller kan beskriva lite mer utförligt hade uppskattats:)


v-g
Skruvmejselputsare
Posts: 16
Joined: 26 Jan 2015 14:04
Stad:: Kramf
Bil: Lupo 3L -00
Has thanked: 7 times

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by v-g » 13 Sep 2017 22:54

Du kan ta isär övre "sensorn" så ser du. Min hade liksom "armen" släppt från potentiometern eller vad man ska säga så fick rtfm12 och min är glappare än din i videon. Drog åt den inuti och fick skit... ähum pärlan i form igen! Dvs grundinställningen gick igenom.

Övre sensorn sitter med tre små insex eller om det va torx mina satt fast och blev runda till allas (särskilt min) glädje slutade med att jag råkade bryta av ett av alu-fästena pga att det inte går att komma åt med roboten i bilen.

Felet med min bil (innan rep) var att ibland vägrade den starta annat än i N tillslut inte ens där såklart :cry:

Funkar sen dess och funkar nu lika bra som en Varg ska!


borttagenanvändare-40184
Hedersmedlem
Posts: 2978
Joined: 25 Nov 2014 22:04
Stad:: Borttagen användare
Bil: Borttagen användare
Has thanked: 5 times
Been thanked: 217 times

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by borttagenanvändare-40184 » 14 Sep 2017 00:00

Den skruven som sitter på själva armen. Svår att se men går att se underifrån. Titta upp under bilen mot bakkanten på armen där den vrider sig runt axeln.
---
Lägg ner Mekonomen. Och Atteviks. Och Autodoc.


Miki_s
Skruvmejselputsare
Posts: 18
Joined: 23 Jun 2016 13:22
Stad:: Tranås
Bil: Lupo 3l

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by Miki_s » 15 Sep 2017 22:14

Har tagit bort "sensorn" men är skitsvårt att komma åt de 3 andra skruvarna, måste de bort för att dra åt skiten? Börjar tröttna på den nu:((((
Attachments
IMG_2424.JPG
IMG_2424.JPG (1.4 MiB) Viewed 8313 times


borttagenanvändare-40184
Hedersmedlem
Posts: 2978
Joined: 25 Nov 2014 22:04
Stad:: Borttagen användare
Bil: Borttagen användare
Has thanked: 5 times
Been thanked: 217 times

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by borttagenanvändare-40184 » 15 Sep 2017 22:20

Jag skulle inte lossa mer. Får du det snett får du aldrig roboten att fungera igen. Dessutom är det inte nödvändigt att plocka bort sensorerna för att spänna armarna runt splinesen. Det går att komma åt utan att ta bort roboten underifrån med en lång T25.
---
Lägg ner Mekonomen. Och Atteviks. Och Autodoc.

User avatar

lupobupo
Forumsorakel
Posts: 3245
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 5st Lupo 3l + 2st a2
Has thanked: 231 times
Been thanked: 471 times

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by lupobupo » 16 Sep 2017 11:22

irover wrote:Jag skulle inte lossa mer. Får du det snett får du aldrig roboten att fungera igen. Dessutom är det inte nödvändigt att plocka bort sensorerna för att spänna armarna runt splinesen. Det går att komma åt utan att ta bort roboten underifrån med en lång T25.
T20
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!


Miki_s
Skruvmejselputsare
Posts: 18
Joined: 23 Jun 2016 13:22
Stad:: Tranås
Bil: Lupo 3l

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by Miki_s » 16 Sep 2017 12:20

Vad är den här splinesen? :D


borttagenanvändare-40184
Hedersmedlem
Posts: 2978
Joined: 25 Nov 2014 22:04
Stad:: Borttagen användare
Bil: Borttagen användare
Has thanked: 5 times
Been thanked: 217 times

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by borttagenanvändare-40184 » 16 Sep 2017 17:35

T20 på tidiga T25 på resten. :mrgreen:
---
Lägg ner Mekonomen. Och Atteviks. Och Autodoc.

Post Reply