Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Dokumenterade guider om hur du gör både det ena och det andra.
User avatar

L3upo
Verkstadschef
Posts: 2321
Joined: 27 Nov 2014 20:46
Stad:: Vikingstad
Bil: A2+A2+A2+A2+3L+3L
Has thanked: 191 times
Been thanked: 232 times

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by L3upo » 21 Sep 2017 22:12

Miki_s wrote:Vad är den här splinesen? :D
Hur går det? Har du kommit vidare?


Miki_s
Skruvmejselputsare
Posts: 18
Joined: 23 Jun 2016 13:22
Stad:: Tranås
Bil: Lupo 3l

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by Miki_s » 22 Sep 2017 17:44

Haha nej är påväg till Malmö för att köpa en till lupo :D

User avatar

Cabbe
Skruvkunnig
Posts: 362
Joined: 04 Dec 2014 23:05
Stad:: Kolmården
Bil: Audi A2 1,2 TDI
Has thanked: 128 times
Been thanked: 33 times

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by Cabbe » 22 Sep 2017 18:01

Varför blir man så här galen?? Lupo o A2 GALEN???? Har iofs bara två!!!

User avatar

L3upo
Verkstadschef
Posts: 2321
Joined: 27 Nov 2014 20:46
Stad:: Vikingstad
Bil: A2+A2+A2+A2+3L+3L
Has thanked: 191 times
Been thanked: 232 times

Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by L3upo » 22 Sep 2017 18:14

Miki_s wrote:Haha nej är påväg till Malmö för att köpa en till lupo :D
Ska du köra den hem i kväll...?


Freeburner
Oljenisse
Posts: 126
Joined: 14 Oct 2016 12:18
Stad:: Helsingborg
Bil: Audi A2
Has thanked: 101 times
Been thanked: 8 times

Re: Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by Freeburner » 15 May 2018 22:50

Pdf för utskrift med lite förklaringar:
Personligen tycker jag att det är enklare att ha ett papper framför sig när man samtidigt glor i ljuslådan. :shock: ;)


User avatar

irover
Hedersmedlem
Posts: 2377
Joined: 25 Nov 2014 22:04
Stad:: Lövestad
Bil: 2st 3L, 4st A2
Has thanked: 3 times
Been thanked: 153 times

Re: Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by irover » 16 May 2018 17:52

Superbra dokument. Tack!
---
Lägg ner Mekonomen. Och Atteviks.


LLL
Skruvmejselputsare
Posts: 19
Joined: 09 May 2016 14:39
Stad:: Lule
Bil: 3l lupo
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by LLL » 23 Jul 2018 09:20

En fråga ang steg 1:
Ta bort kontakten från hydraulaggregatet.
Display nummer 2 från vänster skall visa mellan 1.8 och 2.0V (det är ett mått på hur spänd kopplinsvajern är, (ju lösare, desto högre spänning). Om man trampar på bromsen stiger spänningen till ca 3.8V.
Display nummer 3 från vänster visar spänningen i batteriet och skall vara minst 12V.
För mig är värdet konstant om jag bromsar eller ej, vad kan det beror på?

User avatar

irover
Hedersmedlem
Posts: 2377
Joined: 25 Nov 2014 22:04
Stad:: Lövestad
Bil: 2st 3L, 4st A2
Has thanked: 3 times
Been thanked: 153 times

Re: Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by irover » 23 Jul 2018 16:03

Ta inte av kontakten på hydraulaggregatet. Det står fel. Och se till att du ligger i tiptronic.
---
Lägg ner Mekonomen. Och Atteviks.


Glattnos
Skruvmejselputsare
Posts: 19
Joined: 04 Sep 2018 10:08
Stad:: Söderhamn
Bil: Audi A2 3L -01
Been thanked: 1 time

Re: Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by Glattnos » 28 Sep 2019 11:27

Jag köpte VCDS och försöker göra grundinställning av växellådan och kopplingen enligt instruktionen i första inlägget i denna tråd.
Det går bra ända fram till slutet där bilen ska justera dragläget i grupp 25. I ruta 3 börjar den på "5" och stegar ner till "3" när jag bromsar/släpper med ca 3 sek intervall, men längre än 3 kommer jag inte(ska ju enligt instruktionen gå ner till "0" innan det är klart).
Ruta 1 och 2 ligger båda runt 80% någonting(låg på 70% någonting innan jag började).

Jag läser felkoder i transmissionen men det finns inga står det. Har provat att göra hela grundinställningen två gånger men fastnade på "3" bromsningar/kryplägesjusteringar i slutet båda gångerna.

Vad kan det bero på?


Glattnos
Skruvmejselputsare
Posts: 19
Joined: 04 Sep 2018 10:08
Stad:: Söderhamn
Bil: Audi A2 3L -01
Been thanked: 1 time

Re: Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by Glattnos » 28 Sep 2019 18:36

Jag märkte att om jag släppte upp bromsen sakta så att bromsen låg på litegrann så gick grundinställningen igenom. Jag hade ju bilen upplyft utan hjul på så jag tänkte att kanske bara axlar och nav snurrar så lätt att den inte känner av ordentligt.
Men det gick igenom nu i alla fall och oj vilken skillnad i växling det blev :) Den har gått nästan 32 000mil utan justering och den gick ganska ryckigt innan men nu går den helt mjukt och fint :D

Dock startar den ändå inte i STOP-läge men jag får försöka lösa det senare.

User avatar

L3upo
Verkstadschef
Posts: 2321
Joined: 27 Nov 2014 20:46
Stad:: Vikingstad
Bil: A2+A2+A2+A2+3L+3L
Has thanked: 191 times
Been thanked: 232 times

Re: Lupo / A2 - Grundinställning av växellådan/robot

Post by L3upo » 28 Sep 2019 20:06

Glattnos wrote:
28 Sep 2019 18:36
Jag märkte att om jag släppte upp bromsen sakta så att bromsen låg på litegrann så gick grundinställningen igenom. Jag hade ju bilen upplyft utan hjul på så jag tänkte att kanske bara axlar och nav snurrar så lätt att den inte känner av ordentligt.
Men det gick igenom nu i alla fall och oj vilken skillnad i växling det blev :) Den har gått nästan 32 000mil utan justering och den gick ganska ryckigt innan men nu går den helt mjukt och fint :D

Dock startar den ändå inte i STOP-läge men jag får försöka lösa det senare.
Såg du om bromsljuset tändes vid alla de första försöken?

Post Reply