Problem med växellåda

Här diskuterar vi vår kusin Audi A2 1.2 TDI (3L)

cantos lupos
Hedersmedlem
Posts: 372
Joined: 26 Nov 2014 13:53
Stad:: Kristinehamn
Bil: Lupo 3L 3st A2
Has thanked: 2 times
Been thanked: 24 times

Problem med växellåda

Post by cantos lupos » 02 Sep 2017 11:06

Att den inte startar när den är varm är säkerligen slitna spridartätningar!


Freeburner
Skiftnyckelslangare
Posts: 74
Joined: 14 Oct 2016 12:18
Stad:: Helsingborg
Bil: Audi A2
Has thanked: 58 times
Been thanked: 7 times

Problem med växellåda

Post by Freeburner » 11 Sep 2017 22:03

Som sagt det känns lockande Lipton.;)
Samtidigt är det lite sport att lösa problemet.;)
just nu står kärran bara och samlar damm.


Freeburner
Skiftnyckelslangare
Posts: 74
Joined: 14 Oct 2016 12:18
Stad:: Helsingborg
Bil: Audi A2
Has thanked: 58 times
Been thanked: 7 times

Re: Problem med växellåda

Post by Freeburner » 16 Apr 2018 23:31

lupobupo wrote:
10 Aug 2017 14:13
Hmm.. nu har juh detta väldigt lite att göra med trådstartaren att göra så jag hade tänkt att låta bli att svara i tråden, men kan inte hålla mig då det börjar tipsas om grundinställning.

Om du nollar felkoderna och "01071 - Givare för kopplingsväg (G162) 16-10 - Signal utanför tolerans - Intermittent fel" kommer tillbaks när felet uppträder igen så innebär det att givaren bak på kopplingscylindern troligen är utsliten eller att det är glapp i kablaget till den.
Feedback
Sannolikt defekt kablage 00297 - Givare för växellådsvarvtal (G38) .
Magiskt kortad kabel....;/. men varför uppstår detta här?
Ser ut som det har blivit varmt och anslutit mot gods.
Forskning pågår.;)
20180415_122011 (2) Kablage g38.jpg
20180415_122011 (2) Kablage g38.jpg (341.83 KiB) Viewed 1460 times

User avatar

L3upo
Verkstadschef
Posts: 2010
Joined: 27 Nov 2014 20:46
Stad:: Vikingstad
Bil: A2+A2+A2+3L+3L=lycka
Has thanked: 158 times
Been thanked: 186 times

Re: Problem med växellåda

Post by L3upo » 17 Apr 2018 01:35

Freeburner wrote:
16 Apr 2018 23:31
lupobupo wrote:
10 Aug 2017 14:13
Hmm.. nu har juh detta väldigt lite att göra med trådstartaren att göra så jag hade tänkt att låta bli att svara i tråden, men kan inte hålla mig då det börjar tipsas om grundinställning.

Om du nollar felkoderna och "01071 - Givare för kopplingsväg (G162) 16-10 - Signal utanför tolerans - Intermittent fel" kommer tillbaks när felet uppträder igen så innebär det att givaren bak på kopplingscylindern troligen är utsliten eller att det är glapp i kablaget till den.
Feedback
Sannolikt defekt kablage 00297 - Givare för växellådsvarvtal (G38) .
Magiskt kortad kabel....;/. men varför uppstår detta här?
Ser ut som det har blivit varmt och anslutit mot gods.
Forskning pågår.;)
20180415_122011 (2) Kablage g38.jpg
Kollat oljenivån i lådan?


Freeburner
Skiftnyckelslangare
Posts: 74
Joined: 14 Oct 2016 12:18
Stad:: Helsingborg
Bil: Audi A2
Has thanked: 58 times
Been thanked: 7 times

Re: Problem med växellåda

Post by Freeburner » 17 Apr 2018 06:14

Bra tänkt där!
Självfallet kan det vara så att Vxl-lådan har blivit för varm av för lite olja.
Detta är en gammal "synd", svaret på frågan är,
-ja jag har kollat oljenivån, det hjälper dessvärre föga nu.
Forskning pågår och bilen är under operation.

User avatar

irover
Hedersmedlem
Posts: 2186
Joined: 25 Nov 2014 22:04
Stad:: Lövestad
Bil: 2st 3L, 4st A2
Has thanked: 3 times
Been thanked: 137 times

Re: Problem med växellåda

Post by irover » 17 Apr 2018 22:28

Ser ut som krympslang som värmts med tändare.
---
Lägg ner Mekonomen. Och Atteviks.


Freeburner
Skiftnyckelslangare
Posts: 74
Joined: 14 Oct 2016 12:18
Stad:: Helsingborg
Bil: Audi A2
Has thanked: 58 times
Been thanked: 7 times

Re: Problem med växellåda

Post by Freeburner » 06 May 2018 08:21

Kan någon förklara för mig rent tekniskt varför bilen inte startar pga slitna spridare tätningar?
cantos lupos wrote:
02 Sep 2017 11:06
Att den inte startar när den är varm är säkerligen slitna spridartätningar!

User avatar

lupobupo
Verkstadschef
Posts: 2532
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 2st Lupo 3l + 2st a2
Has thanked: 121 times
Been thanked: 317 times

Re: Problem med växellåda

Post by lupobupo » 06 May 2018 10:57

Freeburner wrote:
06 May 2018 08:21
Kan någon förklara för mig rent tekniskt varför bilen inte startar pga slitna spridare tätningar?
cantos lupos wrote:
02 Sep 2017 11:06
Att den inte startar när den är varm är säkerligen slitna spridartätningar!
Huvudprincipen är att det krävs diesel för att motorn skall gå. Lite beroende på vilken av tätningarna som är skadad så blir förloppet olika.

Men tex om nedre tätningarna släpper igenom lite så kan tex små mängder gaser ifrån förbränningsrummet pressas in i returen som sedan hamnar i bränslefiltret (eftersom dieseln delvis recirkuleras dit) vilket sedan måste avluftas. Lupon är relativt effektiv på detta om du har lte varv, men vid startvarvtal så blir det tufft för den.

Om övre tätningarna läcker så rinner helt sonika diesel ut i oljan, och då tar det en stund att bygga upp förtrycket som krävs innan bilen går igång.
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!


Freeburner
Skiftnyckelslangare
Posts: 74
Joined: 14 Oct 2016 12:18
Stad:: Helsingborg
Bil: Audi A2
Has thanked: 58 times
Been thanked: 7 times

Re: Problem med växellåda

Post by Freeburner » 14 May 2018 20:55

Aha, ålrajt.;)
Tack för ännu ett värdefullt inlägg verkstadschefen.;)
Very well cykelställ..;)
Inser att jag varit otydlig ang -Bilen startar ej varm:
Alltså det händer absolut inget, no nothing. inget startvarvtal alltså.
Inte ens ett klick.....Its stone dead,
vilket fick mig att osökt tänka på:

.;)

User avatar

L3upo
Verkstadschef
Posts: 2010
Joined: 27 Nov 2014 20:46
Stad:: Vikingstad
Bil: A2+A2+A2+3L+3L=lycka
Has thanked: 158 times
Been thanked: 186 times

Re: Problem med växellåda

Post by L3upo » 14 May 2018 21:18

Freeburner wrote:
14 May 2018 20:55
Aha, ålrajt.;)
Tack för ännu ett värdefullt inlägg verkstadschefen.;)
Very well cykelställ..;)
Inser att jag varit otydlig ang -Bilen startar ej varm:
Alltså det händer absolut inget, no nothing. inget startvarvtal alltså.
Inte ens ett klick.....Its stone dead,
.;)
No no no, it is just asleep! :D


Freeburner
Skiftnyckelslangare
Posts: 74
Joined: 14 Oct 2016 12:18
Stad:: Helsingborg
Bil: Audi A2
Has thanked: 58 times
Been thanked: 7 times

Re: Problem med växellåda

Post by Freeburner » 14 May 2018 21:39

Helt oslagbart .;)
Or Just pining for the frojds.;)


Freeburner
Skiftnyckelslangare
Posts: 74
Joined: 14 Oct 2016 12:18
Stad:: Helsingborg
Bil: Audi A2
Has thanked: 58 times
Been thanked: 7 times

Re: Problem med växellåda

Post by Freeburner » 14 May 2018 22:05

Vidare i forskningen,
Har jag sannolikt funnit anledningen till omfattande oljeläckage från rååbååten..;)
Trasig klämma, var det ena benet saknas.
Har en fråga i sammanhanget, ska klämman sitta helt ned mot godset?
Alltså helt igenom?
Vilken slang är tryckslang och retur?
står ju något tyskt kryptiskt på H-enheten
Attachments
P K T.jpg
P K T.jpg (589.87 KiB) Viewed 1311 times
Råå båt klämma.jpg
Råå båt klämma.jpg (856.58 KiB) Viewed 1311 times

User avatar

irover
Hedersmedlem
Posts: 2186
Joined: 25 Nov 2014 22:04
Stad:: Lövestad
Bil: 2st 3L, 4st A2
Has thanked: 3 times
Been thanked: 137 times

Re: Problem med växellåda

Post by irover » 15 May 2018 01:34

Övre slangen på roboten är retur. Klämman ska vara helt nedtryckt. Kolla även nippeln på slangen så den inte är sliten.
---
Lägg ner Mekonomen. Och Atteviks.


Freeburner
Skiftnyckelslangare
Posts: 74
Joined: 14 Oct 2016 12:18
Stad:: Helsingborg
Bil: Audi A2
Has thanked: 58 times
Been thanked: 7 times

Re: Problem med växellåda

Post by Freeburner » 15 May 2018 05:45

Tack Irover!


GordonE
Skiftnyckelslangare
Posts: 54
Joined: 16 Mar 2016 19:53
Stad:: Moheda
Bil: A2 1.2TDI
Has thanked: 3 times
Been thanked: 14 times

Re: Problem med växellåda

Post by GordonE » 15 May 2018 06:45

Min robot var glapp i hålet och slangens ände var med nött vilket äter onödigt på låsclipset, jag buntade ihop båda slangana med buntband för att få det glappfritt. Då äter det inte mer på låsningen eller oringarna.

Post Reply