Page 1 of 1

A2 1.2

Posted: 24 Nov 2021 19:25
by Grantoro
Blev spontant ägare till en fin A2 1.2 tdi som tyvärr har problem med växellådan.... Hur vanligt är det med ras på dessa (29kmil) och vad ska man börja med å kolla... kollat felkoder men inga på lådan dock 2 på styrdon växellåda canbus fel... Bilen känns som den bara lägger i högsta växel framåt.... Backen är död...Bakljus är åxå döda om det gör någon skillnad... Tips å trix är bra.

Re: A2 1.2

Posted: 24 Nov 2021 21:37
by L3upo
Grantoro wrote:
24 Nov 2021 19:25
Blev spontant ägare till en fin A2 1.2 tdi som tyvärr har problem med växellådan.... Hur vanligt är det med ras på dessa (29kmil) och vad ska man börja med å kolla... kollat felkoder men inga på lådan dock 2 på styrdon växellåda canbus fel... Bilen känns som den bara lägger i högsta växel framåt.... Backen är död...Bakljus är åxå döda om det gör någon skillnad... Tips å trix är bra.
Oj, var skall man börja...
Felen från styrdonet till växellådan, fick du inte ut dom som felkoder?

Oavsett det så behöver du ta det systematiskt och ta reda på om lådan är mekaniskt defekt eller om det är växelroboten som inte förmår växla rätt.
Om du gör pumpen spnningslöst (d v s roboten trycklös) så kan du vrida och skjuta växelaxeln för hand under bilen för att testa om alla växlarna går att lägga i. Växellaxeln fungera precis som på en vanlig manuell bil där man skjuter och vrider axeln. Kolla att backljuset tänds när backen läggs i.

Om lådan går att växla utan motstånd och att växlarna faktiskt läggs i får du gå på roboten.

Först av allt kollar man att inga leder hoppat isär och att koppen på växelaxeln inte lossnat.
Därefter blir det lite knepigare eftersom roboten antingen luras av sina givare eller saknar förmåga att göra vad den vill.

Har du VCDS eller hur kollade du efter felkoder?

Re: A2 1.2

Posted: 25 Nov 2021 05:38
by Grantoro
Hej jo har vcds o h får bara upp felkoder på kommunikation mellan styrdon till lådan... Får felkod 18034 och 01315... Och det är dom enda felkoder som genereras.... Backljus tänds ej när backen läggs i..... Vid ungefär var 3:de start så går antingen backen eller växel framåt i men känns som växeln ligger högt så bilen dör när den börjar rulla.....