Går på två cylindrar

Här diskuterar vi Lupo 3Ls fel och lösningar.
Post Reply

Topic author
ÅDI ÅDI
Skruvmejselputsare
Posts: 14
Joined: 23 Mar 2018 05:52
Stad:: lammhult
Bil: audi a2 3l BMW 730D

Går på två cylindrar

Post by ÅDI ÅDI » 19 Jul 2019 16:21

Hej har fått ett märkligt fel. startar o går fint i ca 5-10 minuter sedan börjar den missa lite till att släcka ner tvåans cylinder helt . samtidigt den gör det så tänds varnings lampor om broms.abs .mm . är det motor eller broms fel tror ni ?


Topic author
ÅDI ÅDI
Skruvmejselputsare
Posts: 14
Joined: 23 Mar 2018 05:52
Stad:: lammhult
Bil: audi a2 3l BMW 730D

Re: Går på två cylindrar

Post by ÅDI ÅDI » 19 Jul 2019 16:28

IMG_1636.JPG
IMG_1636.JPG (1.01 MiB) Viewed 455 times


Topic author
ÅDI ÅDI
Skruvmejselputsare
Posts: 14
Joined: 23 Mar 2018 05:52
Stad:: lammhult
Bil: audi a2 3l BMW 730D

Re: Går på två cylindrar

Post by ÅDI ÅDI » 19 Jul 2019 16:36

[/img][/img][/img]
IMG_1633.JPG
IMG_1633.JPG (1.03 MiB) Viewed 455 times
IMG_1635.JPG
IMG_1635.JPG (874.17 KiB) Viewed 455 times
Attachments
IMG_1629.JPG
IMG_1629.JPG (436.85 KiB) Viewed 455 times

User avatar

lupobupo
Verkstadschef
Posts: 2720
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 4st Lupo 3l + 5st a2
Has thanked: 145 times
Been thanked: 369 times

Re: Går på två cylindrar

Post by lupobupo » 19 Jul 2019 23:34

Det är troligtvis fel i kabelstammen som går till de tre spridarna. Det kan också vara fel på själva spolen i en av insprutarna.
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!


Topic author
ÅDI ÅDI
Skruvmejselputsare
Posts: 14
Joined: 23 Mar 2018 05:52
Stad:: lammhult
Bil: audi a2 3l BMW 730D

Re: Går på två cylindrar

Post by ÅDI ÅDI » 20 Jul 2019 12:17

Går det att byta bara själva spolen eller måste man byta hela spridaren ? .Konstigt att den går på alla när den är nystartad om det är kabelstammen kan man ju tycka . men det är kanske under ventilkåpan som en kabel ändrar sig lite när motorn varit igång en stund ? Fattar inte riktigt varför broms o abs lyser för ett motor fel MVH Thomas

User avatar

lupobupo
Verkstadschef
Posts: 2720
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 4st Lupo 3l + 5st a2
Has thanked: 145 times
Been thanked: 369 times

Re: Går på två cylindrar

Post by lupobupo » 20 Jul 2019 15:03

För att testa så kan man byta plats på dem, och se om felkoderna och värdena följer spridaren.

Temperaturen påverkar vid glappkontakt.

Som du ser i din egen VCDS-output så står det att du har felkod i ABS:en. Felkoden är triggad av att du har fått felkod i motorstyrenheten. Varför de har valt att göra så får du fråga utvecklarna på Audi om. Men det är iaf orsaken till varför lamporna tänds.
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!


Topic author
ÅDI ÅDI
Skruvmejselputsare
Posts: 14
Joined: 23 Mar 2018 05:52
Stad:: lammhult
Bil: audi a2 3l BMW 730D

Re: Går på två cylindrar

Post by ÅDI ÅDI » 20 Jul 2019 20:41

TACK för svaren . Jag rev ut kablarna under ventilkåpan hittade inga synliga fel . tryckte åt kabelskorna i kontakterna knackade lite på spolen drog lite i kablage utanför runt motorn kollade så det kom ström till alla kontakter när jag körde på startmotorn . vet tyvärr inte vad som hjälpte men nu körde jag en test runda på ca 5 mil utan problem . Lite jobbigt när man inte vet vad som hjälpte . Men kul att bilen går igen :D

Post Reply