Växelrobot/hydraulpumps bekymmer

Här diskuterar vi Lupo 3Ls fel och lösningar.

Topic author
Laser_Blader
Domkraftsansvarig
Posts: 30
Joined: 17 Jan 2019 16:42
Stad:: Nybro
Bil: Lupo 3l 2000

Re: Växelrobot/hydraulpumps bekymmer

Post by Laser_Blader » 20 Jan 2019 12:27

En fråga till 🙈 ska pumpen brumma när man stängt av bilen? Som att den släpper trycket?

Kollat nivån ordentligt nu, och där här vara halva behållaren så börjar med en påfyllning 🤘 och håller tummarna

User avatar

lupobupo
Verkstadschef
Posts: 2673
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 4st Lupo 3l + 5st a2
Has thanked: 136 times
Been thanked: 341 times

Re: Växelrobot/hydraulpumps bekymmer

Post by lupobupo » 20 Jan 2019 13:27

Laser_Blader wrote:
20 Jan 2019 11:08
Hur mycket spel ska det vara, vickar på. Hundbenet upp och ner, och det är lite spel i hela konstruktionen. Alltså inte i kullederna i själva hundbenet utan i alltihopa.
Det är svårt att beskriva...

I "upp och ner" rörelsen kommer det alltid förekomma ett visst spel när inget hydraultryck är på. Övre armen skall dock inte ha något spel åt något annat håll.

Kulederna däremot skall juh inte ha något kännbart spel alls..
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!

User avatar

lupobupo
Verkstadschef
Posts: 2673
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 4st Lupo 3l + 5st a2
Has thanked: 136 times
Been thanked: 341 times

Re: Växelrobot/hydraulpumps bekymmer

Post by lupobupo » 20 Jan 2019 13:32

Laser_Blader wrote:
20 Jan 2019 12:27
En fråga till 🙈 ska pumpen brumma när man stängt av bilen? Som att den släpper trycket?

Kollat nivån ordentligt nu, och där här vara halva behållaren så börjar med en påfyllning 🤘 och håller tummarna
Är inte riktigt med på vad du menar här. Är du säker på att ljudet du tänker på kommer ifrån pumpen?

Magnetventilen som styr kopplingen surrar lite tills den har släppt kopplingen helt, men absolut inget brummande.
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!


Topic author
Laser_Blader
Domkraftsansvarig
Posts: 30
Joined: 17 Jan 2019 16:42
Stad:: Nybro
Bil: Lupo 3l 2000

Re: Växelrobot/hydraulpumps bekymmer

Post by Laser_Blader » 20 Jan 2019 16:16

Återkommer med ljudet.

Den har bara lite spel upp och ner, känns inte som det skulle vara onormalt.


Topic author
Laser_Blader
Domkraftsansvarig
Posts: 30
Joined: 17 Jan 2019 16:42
Stad:: Nybro
Bil: Lupo 3l 2000

Re: Växelrobot/hydraulpumps bekymmer

Post by Laser_Blader » 20 Jan 2019 21:27

Uppdatering.

Fyllt på olja. Nu växlar den bättre skulle jag våga påstå
Testade lägga i 5:an men då gick den i nåt friläge, som att den orkade koppla men inte få i växeln.
Sen dog bilen.

Så det känns som att nånting inte riktigt orkar hela vägen.. 🙈


cantos lupos
Hedersmedlem
Posts: 375
Joined: 26 Nov 2014 13:53
Stad:: Kristinehamn
Bil: Lupo 3L 3st A2
Has thanked: 2 times
Been thanked: 25 times

Re: Växelrobot/hydraulpumps bekymmer

Post by cantos lupos » 30 Jan 2019 21:13

Hör du något krasande ljud när den försöker lägga i femman?


Topic author
Laser_Blader
Domkraftsansvarig
Posts: 30
Joined: 17 Jan 2019 16:42
Stad:: Nybro
Bil: Lupo 3l 2000

Re: Växelrobot/hydraulpumps bekymmer

Post by Laser_Blader » 30 Jan 2019 23:27

cantos lupos wrote:
30 Jan 2019 21:13
Hör du något krasande ljud när den försöker lägga i femman?
Nej inget ljud alls. Kan se på varvräknaren att det ökar för att sen går ner till tomgång.
Bilen är igång men varken gaspedal, eller växlarna reagerar.

Stänga av och starta igen sen funkar det som vanligt. Fast utan 5:an såklart.

Post Reply