Läger sig i neutral vid körning.

Här diskuterar vi Lupo 3Ls fel och lösningar.

Topic author
Rockabilly
Skiftnyckelslangare
Posts: 66
Joined: 12 Jan 2015 08:19
Stad:: Hässleholm
Bil: Lupo 3L -00
Has thanked: 1 time

Läger sig i neutral vid körning.

Post by Rockabilly » 19 Oct 2018 16:03

Efter att fått igång silverpilen till slut. Fixat iordning massa elfel och växlingsroboten så allt fungerar.
Under körning nu när den ska växla upp. Lägger den sig i neutral. Motorn går fortfarande. Kan inte växla manuellt eller auto till någon växel. Allt övrigt fungerar och inga felkoder uppstår.
När jag jocar lite här jag kommit på att om jag går ut släpper på bomben så att trycket släpps. När den sen kör upp trycket igen(95% av gångerna, annars gör man om det) så funkar den ibland lång tid eller uppstår det igen nästan direkt.
Frågan är vad orsaken kan va. Kopplingscylinder? Roboten? Hydralpump?
Vad för värden kan jag kontrollera? Tyvärr ingen dator där batteri fungerar.

User avatar

L3upo
Verkstadschef
Posts: 1972
Joined: 27 Nov 2014 20:46
Stad:: Vikingstad
Bil: A2+A2+A2+3L+3L=lycka
Has thanked: 152 times
Been thanked: 181 times

Re: Läger sig i neutral vid körning.

Post by L3upo » 19 Oct 2018 17:24

Rockabilly wrote:
19 Oct 2018 16:03
Efter att fått igång silverpilen till slut. Fixat iordning massa elfel och växlingsroboten så allt fungerar.
Under körning nu när den ska växla upp. Lägger den sig i neutral. Motorn går fortfarande. Kan inte växla manuellt eller auto till någon växel. Allt övrigt fungerar och inga felkoder uppstår.
När jag jocar lite här jag kommit på att om jag går ut släpper på bomben så att trycket släpps. När den sen kör upp trycket igen(95% av gångerna, annars gör man om det) så funkar den ibland lång tid eller uppstår det igen nästan direkt.
Frågan är vad orsaken kan va. Kopplingscylinder? Roboten? Hydralpump?
Vad för värden kan jag kontrollera? Tyvärr ingen dator där batteri fungerar.
Hur vet du att du inte har felkoder när du saknar dator?


Topic author
Rockabilly
Skiftnyckelslangare
Posts: 66
Joined: 12 Jan 2015 08:19
Stad:: Hässleholm
Bil: Lupo 3L -00
Has thanked: 1 time

Re: Läger sig i neutral vid körning.

Post by Rockabilly » 19 Oct 2018 17:36

Jag saknar inte dator. Den fungerar med Strömsladd inkopplad. Tänkte mer att jag kan inte kolla några värden under färd eller när felet uppstår.

User avatar

L3upo
Verkstadschef
Posts: 1972
Joined: 27 Nov 2014 20:46
Stad:: Vikingstad
Bil: A2+A2+A2+3L+3L=lycka
Has thanked: 152 times
Been thanked: 181 times

Re: Läger sig i neutral vid körning.

Post by L3upo » 19 Oct 2018 20:01

Rockabilly wrote:
19 Oct 2018 17:36
Jag saknar inte dator. Den fungerar med Strömsladd inkopplad. Tänkte mer att jag kan inte kolla några värden under färd eller när felet uppstår.
Aha! Då fattar t o m jag. :D


Topic author
Rockabilly
Skiftnyckelslangare
Posts: 66
Joined: 12 Jan 2015 08:19
Stad:: Hässleholm
Bil: Lupo 3L -00
Has thanked: 1 time

Re: Läger sig i neutral vid körning.

Post by Rockabilly » 21 Oct 2018 14:44

Inga förslag?

User avatar

lupobupo
Verkstadschef
Posts: 2499
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 2st Lupo 3l + 2st a2
Has thanked: 113 times
Been thanked: 307 times

Re: Läger sig i neutral vid körning.

Post by lupobupo » 21 Oct 2018 15:09

Rockabilly wrote:
21 Oct 2018 14:44
Inga förslag?
Du kan tex kontrollera så du faktiskt har hydraultryck enligt tryckgivaren när den bråkar (Växellåda grupp 020 fält 4). Känns som du behöver fixa ett batteri till datorn så du kan använda den när felet faktiskt uppträder.
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!


Topic author
Rockabilly
Skiftnyckelslangare
Posts: 66
Joined: 12 Jan 2015 08:19
Stad:: Hässleholm
Bil: Lupo 3L -00
Has thanked: 1 time

Re: Läger sig i neutral vid körning.

Post by Rockabilly » 21 Oct 2018 19:35

Tråkiga är ju att man måste ha en gammal bärbar.

User avatar

lupobupo
Verkstadschef
Posts: 2499
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 2st Lupo 3l + 2st a2
Has thanked: 113 times
Been thanked: 307 times

Re: Läger sig i neutral vid körning.

Post by lupobupo » 21 Oct 2018 20:00

Rockabilly wrote:
21 Oct 2018 19:35
Tråkiga är ju att man måste ha en gammal bärbar.
Det är juh isf för att du kladdar med en piratkopia. Reggad VCDS-lite fungerar utmärkt på en modern laptop.
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!


Topic author
Rockabilly
Skiftnyckelslangare
Posts: 66
Joined: 12 Jan 2015 08:19
Stad:: Hässleholm
Bil: Lupo 3L -00
Has thanked: 1 time

Re: Läger sig i neutral vid körning.

Post by Rockabilly » 22 Oct 2018 13:00

Köpte nytt vcds nu som funkar med nya datorer. Dyker upp om några dagar.

User avatar

lupobupo
Verkstadschef
Posts: 2499
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 2st Lupo 3l + 2st a2
Has thanked: 113 times
Been thanked: 307 times

Re: Läger sig i neutral vid körning.

Post by lupobupo » 22 Oct 2018 14:29

Rockabilly wrote:
22 Oct 2018 13:00
Köpte nytt vcds nu som funkar med nya datorer. Dyker upp om några dagar.
Ifrån?
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!


Topic author
Rockabilly
Skiftnyckelslangare
Posts: 66
Joined: 12 Jan 2015 08:19
Stad:: Hässleholm
Bil: Lupo 3L -00
Has thanked: 1 time

Re: Läger sig i neutral vid körning.

Post by Rockabilly » 23 Oct 2018 19:54

Vad för obd-kabel använder du till vcds lite?

User avatar

lupobupo
Verkstadschef
Posts: 2499
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 2st Lupo 3l + 2st a2
Has thanked: 113 times
Been thanked: 307 times

Re: Läger sig i neutral vid körning.

Post by lupobupo » 24 Oct 2018 04:04

Rockabilly wrote:
23 Oct 2018 19:54
Vad för obd-kabel använder du till vcds lite?
En helt vanlig kkl-kabel
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!


Topic author
Rockabilly
Skiftnyckelslangare
Posts: 66
Joined: 12 Jan 2015 08:19
Stad:: Hässleholm
Bil: Lupo 3L -00
Has thanked: 1 time

Re: Läger sig i neutral vid körning.

Post by Rockabilly » 24 Oct 2018 06:47

Provade igår på en ny bärbar. Hittade inte interfacet.

User avatar

lupobupo
Verkstadschef
Posts: 2499
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 2st Lupo 3l + 2st a2
Has thanked: 113 times
Been thanked: 307 times

Re: Läger sig i neutral vid körning.

Post by lupobupo » 24 Oct 2018 18:23

Rockabilly wrote:
24 Oct 2018 06:47
Provade igår på en ny bärbar. Hittade inte interfacet.
Gissningsvis har du inte följt instruktionerna då. Dvs installerat drivrutinerna + tilldelat kabeln en låg com-port (1-4) och sedan valt den i inställningarna för vcds lite. Du måste göra "testet av kablen" i bilen.
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!


Topic author
Rockabilly
Skiftnyckelslangare
Posts: 66
Joined: 12 Jan 2015 08:19
Stad:: Hässleholm
Bil: Lupo 3L -00
Has thanked: 1 time

Re: Läger sig i neutral vid körning.

Post by Rockabilly » 24 Oct 2018 22:20

Kör du den inte som USB?

Post Reply