Trångt för kopplingspedalen

Trött på (problem med) roboten? Här diskuterar vi allt rörande borttagande av växelrobot / konvertering till manuell!
Post Reply

Topic author
Fransroland
Skruvmejselputsare
Posts: 9
Joined: 18 Oct 2016 08:18
Stad:: Herrljunga
Bil: Lupo 3L

Trångt för kopplingspedalen

Post by Fransroland » 16 Nov 2016 21:36

Jag fick inte ordning på min robot så nu är det konvertering som gäller.

Ett problem som jag tycker mig se på horisonten är att det är trångt till vänster om pedalstället. Jag antar att pedalen ska ligga vänster om rattstången. Jag har inga bilder än men ni kanske kan få hjälp ändå.

Sen finns det någon som har en beskrivning hur man får ner rattstången? Jag har inte givit det ett försök än men ser besvärligt ut. Speciellt med servot som tar plats.

//Fredrik

User avatar

lupobupo
Forumsorakel
Posts: 3234
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 5st Lupo 3l + 3st a2
Has thanked: 224 times
Been thanked: 461 times

Trångt för kopplingspedalen

Post by lupobupo » 16 Nov 2016 22:02

Man måste inte byta hela pedalstället om man inte vill. Det beror juh lite på vilken nivå du vill lägga konverteringen på.

Har förresten skickat dig ett PM angående din robot.
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!


Topic author
Fransroland
Skruvmejselputsare
Posts: 9
Joined: 18 Oct 2016 08:18
Stad:: Herrljunga
Bil: Lupo 3L

Trångt för kopplingspedalen

Post by Fransroland » 17 Nov 2016 08:50

IMG_20161117_084532.jpg
IMG_20161117_084532.jpg (1.47 MiB) Viewed 7572 times
Ser trångt ut tycker jag.

User avatar

lipton
Garagesuppliant
Posts: 874
Joined: 25 Nov 2014 15:50
Stad:: Örebro
Bil: 3xLupo3L 2xAudiA2 3L
Has thanked: 233 times
Been thanked: 89 times

Trångt för kopplingspedalen

Post by lipton » 17 Nov 2016 12:18

Instämmer :lol:
Saluför: Manuell Konverteringssatser till Lupo 3L (även En sats finns till Audi A2 3L)


Topic author
Fransroland
Skruvmejselputsare
Posts: 9
Joined: 18 Oct 2016 08:18
Stad:: Herrljunga
Bil: Lupo 3L

Trångt för kopplingspedalen

Post by Fransroland » 17 Nov 2016 20:48

Styrenhet till styrservot. Har ändå inte fungerat på länge så plockar bort den. Pedalen är på plats nu iaf.


borttagenanvändare-40184
Hedersmedlem
Posts: 2978
Joined: 25 Nov 2014 22:04
Stad:: Borttagen användare
Bil: Borttagen användare
Has thanked: 5 times
Been thanked: 217 times

Trångt för kopplingspedalen

Post by borttagenanvändare-40184 » 18 Nov 2016 04:12

Du borde isf byta rattstången och styrväxeln om du inte vill ha servo.
---
Lägg ner Mekonomen. Och Atteviks. Och Autodoc.


Topic author
Fransroland
Skruvmejselputsare
Posts: 9
Joined: 18 Oct 2016 08:18
Stad:: Herrljunga
Bil: Lupo 3L

Trångt för kopplingspedalen

Post by Fransroland » 18 Nov 2016 09:17

Eller så försöker jag laga den nu när mycket redan är nerplockat och drar fast styrboxen med buntband på lämpligt ställe.

User avatar

lupobupo
Forumsorakel
Posts: 3234
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 5st Lupo 3l + 3st a2
Has thanked: 224 times
Been thanked: 461 times

Trångt för kopplingspedalen

Post by lupobupo » 18 Nov 2016 09:38

Fransroland wrote:Eller så försöker jag laga den nu när mycket redan är nerplockat och drar fast styrboxen med buntband på lämpligt ställe.
Ta en titt här då:
http://www.lupo3lclub.se/phpbb/viewtopic.php?t=644
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!


seiko
Skruvkunnig
Posts: 353
Joined: 16 Sep 2015 18:45
Stad:: avesta
Bil: 2001 vw lupo 3l
Has thanked: 30 times
Been thanked: 13 times

Trångt för kopplingspedalen

Post by seiko » 21 Aug 2017 08:00

Det är mer jobb men jag tyckte det blev bra att byta pedalstället till manuell arosa så kopplingswiren passar. Då får du flytta över hållaren till gaspedalen om du inte tagit pedalstället från diesel manuell Lupo eller arosa.

Post Reply