Omprogramera box vid manuellkonvertering ett måste?

Trött på (problem med) roboten? Här diskuterar vi allt rörande borttagande av växelrobot / konvertering till manuell!
Post Reply

Topic author
FransJäger
Skruvmejselputsare
Posts: 18
Joined: 11 Apr 2016 12:31
Stad:: Stockholm
Bil: Lupo 3l
Been thanked: 2 times

Omprogramera box vid manuellkonvertering ett måste?

Post by FransJäger » 13 Apr 2016 21:25

En tanke som slog mig, måste man verkligen ge sig på elektroniken vid manuellkonvertering? Borde det inte fungera att bara bygla kontaktstycket till microbrytaren för neutral så man lurar Lupon att den har neutral i? Det går ju både att starta bilen och gasa med neutralen i. Ok att man måste hålla ned bromsen när man ska starta den men så är det ju i alla fall på en del moderna bilar med manuell växellåda.

User avatar

lupobupo
Forumsorakel
Posts: 3234
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 5st Lupo 3l + 3st a2
Has thanked: 224 times
Been thanked: 461 times

Omprogramera box vid manuellkonvertering ett måste?

Post by lupobupo » 13 Apr 2016 21:51

Nej det fungerar inte. Lägg i neutral. Dra sedan ur sladdarna till robotten och hydraulenheten och försök provstarta bilen så får du se att inte mycket händer.
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!


Topic author
FransJäger
Skruvmejselputsare
Posts: 18
Joined: 11 Apr 2016 12:31
Stad:: Stockholm
Bil: Lupo 3l
Been thanked: 2 times

Omprogramera box vid manuellkonvertering ett måste?

Post by FransJäger » 14 Apr 2016 06:12

Ok, synd. hade ju varit bra att kunna prova den mekaniska konverteringgen innan man ändrade i boxen.

Vad kostar det att få boxen fixad? Går det att återställa eller är det ny box som gäller om man ångrar sig?

User avatar

lupobupo
Forumsorakel
Posts: 3234
Joined: 25 Nov 2014 16:02
Stad:: Västergötland
Bil: 5st Lupo 3l + 3st a2
Has thanked: 224 times
Been thanked: 461 times

Omprogramera box vid manuellkonvertering ett måste?

Post by lupobupo » 14 Apr 2016 10:54

Både fråga ett och två i ovanstående inlägg beror på vilken box du har. Skicka regnummer eller chassinummer via PM!
Hjälper till med omprogrammering av databoxen vid manuellkonvertering och/eller farthållaremontering!

Post Reply